Wiskunde voor Dummies (recensie)

Krijg je duizelingen van het woord vierkantswortel? Geen paniek! De pocketeditie van Wiskunde voor Dummies leert je op een gemakkelijke manier wiskunde onder de knie te krijgen. Het boek verklaart niet alleen de basisbeginselen, maar gaat ook in op de wat moeilijkere onderwerpen, zonder daarbij ingewikkelde of onbegrijpelijke taal te gebruiken. Of je nu je wiskundige kennis wil opfrissen of je kinderen wil helpen met hun huiswerk, Wiskunde voor Dummies geeft je het nodige wiskundige vertrouwen… in het kwadraat!

Recensie
Ik was vroeger best wel goed in wiskunde en vond het daarom ook leuk om te doen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet, hoeveel ik daar nou nog van weet. Als ik straks onze kinderen moet helpen met wiskunde, is het ook voor mijzelf wel handig, als ik het één en ander kan nakijken en opzoeken. En dan hopen dat we er samen wel uitkomen…
Maar als ik kijk wat en hoe alles wordt uitgelegd, denk ik dat we – met dit boekje in huis – al een heel eind zullen komen!

Een superhandig en praktisch boekje, wat uitleg geeft over van alles wat met wiskunde te maken heeft. Handig als opfrisser, maar ook zeker handig voor scholieren die wel een beetje hulp kunnen gebruiken bij wiskunde!
Wiskunde voor Dummies – Mary Jane Sterling