Watervlinders 1 – Stip het sprintkanon (recensie)

Elvira Stiphout gaat voor goud! Tijdens haar eerste training bij zwemclub de Watervlinders heeft ze meteen de slag te pakken. En een bijnaam: Stip! Kort en krachtig, net zoals haar schoolslag, want daar is ze met stip de beste in! Als ze hoort dat er binnenkort een belangrijke wedstrijd is, wil ze zo graag meedoen… Dan krijgt ze ook zo’n mooie lavendelblauwe trainingsbroek en hoort ze echt bij de club! Maar is ze al snel genoeg voor het estafetteteam? Terwijl Stip twijfelt, bedenken haar vriendinnen van de Watervlinders een superplan.

Recensie
Elvira wil  – net zoals haar vader vroeger – een kampioen worden in zwemmen. Ze is vastberaden om ooit ook van die mooie medailles met zwemmen te winnen. Dan mag Elvira meedoen met trainen bij de zwemclub. Maar om in het estafetteteam te kunnen, moet je wel hele goed en snel kunnen zwemmen én een hele goede conditie hebben. En dus betekend dat trainen, trainen en nog eens trainen…

Een leuk en sportief verhaal waarin Elvira er alles aan doet om bij het estafetteteam te komen. Het is hard werken, maar uiteindelijk wordt Elvira beloont voor haar goede inzet: ze mag bij het estafetteteam.
Een verhaal, dat ups en downs laat zien. Maar ook een verhaal, dat laat zien dat je met doorzetten een heel eind kunt komen!
Stip het sprintkanon – Ellen Stoop
Zelf lezen, hardcover, Uitgeverij Holland