Telekids Familie Feest is écht een feest! (recensie)

Vandaag zijn we naar het Telekids Familiefeest geweest. Wat een enorm feest was dat! Het is georganiseerd door Van Hoorne Entertainment en RTL Telekids.

Zondagochtend kwamen wij om 9.15 uur aan in Gorinchem. Op de parkeerplaats (gratis) schrokken we wel een beetje, want er stonden zoveel auto’s. We verwachtten dus dat het druk zou zijn. Bij de ingang werden we vriendelijk ontvangen door een man in een mooi kostuum. Er was helemaal geen wachtrij!
In de hal (Telekidsplein), die een uur voor aanvang van het concert open was gegaan, was van alles te beleven.  De kinderen konden in een kermistreintje en er waren diverse Meet & Greets van onder meer Brandweerman Sam, Lego Ninjago en Lego Nexo Knights, Playmobil Super 4, Super Wings, Bollo, etc. Ook was er een minishow van Thomas de Stoomlocomotief. Er waren diverse standjes waar je lekkere snoepjes kon kopen. Er waren springkussens te vinden en een carrousel. Hier op het Telekidsplein merkte trouwens niks van de drukte. Natuurlijk was er soms een rijtje bij de Meet&Greet, maar je was snel aan de beurt.

Om 10 uur begon dan het echte concert. We hadden goede plaatsen midden in de zaal. Er zaten geen mensen voor ons omdat daar het gangpad was. Aan beide kanten van het podium waren televisieschermen zodat je het podium ook nog van dichtbij kon zien en ook Wardo Wonder kwam af en toe iets vertellen op deze schermen. Op het podium zelf was een enorme taart te zien. Wat een feest ! Toen het publiek hun plaatsen opzocht, dansten ondertussen de mensen van de RTL Musicalschool.

Het concert was tevens een verhaal…
Wardo Wonder had de uitnodigingen van het RTL Familiefeest weggetoverd. Hij kon ze niet meer terug toveren. Hans en Grietjes moesten hem helpen. Wardo had hen wel een toffe toverkoffer gestuurd die aanwijzingen gaf wie er een uitnodiging had moeten krijgen. Uiteraard moesten wij als publiek daarbij helpen door bij elke uitgenodigde een toverspreuk uit te spreken met wat armbewegingen. “Wie Waa Wonder” en ja hoor….daar kwam de eerste aanwijzing al… Een enorme klomp kwam uit de koffer. Nu moesten we gaan raden wie het zouden zijn. Fien en Teun natuurlijk! Niet veel later verschenen inderdaad Fien en Teun bij de deur. Ze zongen liedjes en dansten voor ons. De eerste uitnodiging was voor hen en daarvoor werd ook 1 kaarsje op de taart aangestoken, zodat we goed konden tellen of iedereen er zou zijn aan het einde (8 brandende kaarsjes).

Ook kwam er een grote strik van Pipo de Clown te voorschijn uit de koffer. En de muts, die van Ernst en Bobbie was. Hun liedjes werden keihard meegezongen door iedereen. Een groot sprookjesboek met een afgekloven appel was van de prinsessen Assepoester, Sneeuwwitje, Rapunzel. Wat was het spectaculair ! Er werd gedanst, gezongen en door ons genoten. Maar toen kwamen ineens 2 boeven waarvan wij dachten dat het Jul & Julia de Muis waren. We schrokken natuurlijk erg 😉  Gelukkig kwamen Jul & Julia zelf ook nog naar het feest en mochten zelfs de boeven blijven.

Na weer de toverspreuk te hebben geroepen (incl. armbewegingen) kwam er de letter R! uit de koffer. Dat was natuurlijk moeilijk, want er zijn zoveel namen met de letter R. Toch wist iedereen al gauw dat Raak! kwam zingen en dansen. Aan het einde kwam Wardo Wonder. Nu moest er nog 1 kaarsje aangestoken worden, maar wie was dan de laatste?! Dat waren natuurlijk Hans en Grietje zelf nog! Maar waar was Hans nu gebleven?! Wardo wist daar een truc voor. Hij had een lege kist en legde daar een kleed over heen. Na de toverspreuk kwam Hans uit de kist. Gelukkig kon toen het feest dus echt gaan beginnen! Er werd een laatste lied gezongen (wat ik zelf nog herkende van jaren geleden van Telekids) en als afsluiter kwamen er confetti-slierten naar beneden. Wat een fantastisch en swingend feest !

We mochten de concertruimte verlaten en nog naar het Telekidsplein gaan. Daar waren weer diverse Meet&Greets en ook was het Boerderijplein open. Allerlei activiteiten waren daar te doen. Pony rijden (hier was wel een lange wachtrij), slang of slak vasthouden, Tractor rijden (waarbij je een echt tractor diploma kreeg) en vele dieren en spelletjes.

Om 11.45 uur was de parade. Hier kwamen diverse Telekids vrienden nog een keer heel dichtbij. Jul&Julia, Brandweerman Sam, Ernst en Bobbi, Chloe, Thomas de Stoomlocomotief, enz. Het was een echt Familiefeest, waarbij de kinderen maar ook de ouders genoten en mee mochten doen. Voor elke leeftijdscategorie was wel een act tijdens het concert. Onze kinderen vonden het jammer dat de tijd zo snel voorbij was gegaan. Nu maar hopen dat er snel nog een feest komt….
Verslag: Sonja Hubregtse