Symbolica (Efteling)

Afgelopen zomer was het zover; Symbolica werd geopend. Een attractie waarvan we veel verwachtten en ervan uit gingen dat het zeker zo mooi zou zijn als Droomvlucht.
Onlangs waren we een paar dagen in de Efteling en natuurlijk zijn we als eerste naar Symbolica gegaan.

Omdat we als verblijfsgast een half uur eerder het park in mochten, hebben we dit half uur benut, door alvast in de wachtrij van Symbolica te gaan staan. En dat was iets, wat veel meer verblijfsgasten hadden bedacht.
Schattentour, Heldentour of Muziektour
Vlak voor het instappunt van de attractie kun je kiezen welke tour je wilt gaan doen; de Schattentour, Heldentour of Muziektour. Wij besloten om als eerste aan te sluiten in de rij voor de Schattentour.

Het eerste gedeelte is voor iedereen hetzelfde. Maar verderop zie je in elke tour net weer iets anders. Om alles in deze attractie gezien te hebben, moet je dus 3x deze attractie bezoeken. Indien de (wacht)tijd dit toelaat, is dit zeker een aanrader!
Het leukste (zeker voor kinderen, maar ook voor menig volwassenen) is het als je voorin zit. Dan kun je namelijk tijdens je tour interactief meedoen. Zo kun je o.a. twee ridders laten vechten of muziekinstrumenten bespelen vanaf je stoel.
Het enige nadeel hiervan is, dat je het soms te laat door hebt, wanneer het beeldscherm actief is. Dit komt omdat er zoveel te zien is, dat je – zeker als je de attractie voor het eerst bezoekt – soms te laat door hebt dat het beeldscherm actief is.
Bij een tweede of derde bezoek aan Symbolica, zul je dit sneller doorhebben.

De attractie is supermooi en zeker een aanrader. Je moet echter wel tegen veel prikkels kunnen, want van alle kanten gebeurd er wel iets. Maar welke tour je ook kiest; je zult volop genieten van deze bijzonder mooie attractie!