Ravensburger legpuzzel ‘Kerst met Disney’ (1000 stukjes)

Het is Kerstmis en buiten rondom de kerstboom vieren je Disney vrienden feest. Alhoewel… feestvieren? Donald kan zich niet staande houden en maakt ruzie met een snoer kerstlampjes. Naast de geïrriteerde Donald staan er verder allemaal vrolijke Disney figuren op deze prachtige 1000 stukjes legpuzzel die een afmeting heeft van maar liefst 70 x 50 cm. Van Mickey Mouse tot Goofy en van Kwik, Kwek en Kwak tot Pluto, Bambi en Knabbel & Babbel. Al puzzelend kom je ze allemaal tegen!

Recensie
Zelf vind ik puzzels van 1000 stukjes erg leuk om te maken. Je bent er een tijdje mee bezig en meestal helpt iedereen in huis regelmatig mee om de puzzel te maken. Erg gezellig, om zo met z’n vieren de puzzel te maken. Zeker tijdens de donkere wintermaanden.

De vrolijke disney-figuren, de gezellige kerstboom en het winterse landschap zorgen ervoor dat je al helemaal in kerststemming komt. Maar ook na de kerstdagen is deze puzzel natuurlijk nog hartstikke leuk om te maken.

Ravensburger geeft de volgende tip: “Puzzelen wordt gemakkelijk én leuker als je vooraf de puzzelstukjes op kleur sorteert en begint met de randen.” Zelf begin ik wel altijd om de randjes te sorteren én daarbij puzzelstukjes waarvan ik toevallig zie dat ze bij elkaar horen. Maar daarna leg ik alles gewoon met de goede kant naar boven en pik ik de stukjes er tussen uit, die ik nodig heb. Tot slot – als ik bijvoorbeeld alleen nog maar de lucht – of in dit geval het sneeuw en de lucht –  moet doen, sorteer ik alle stukjes op 0-pootjes, 1-pootjes, 2-pootjes (in een hoek zeg maar, dus niet de ‘gewone’ 2-poot puzzelstukjes, 3-pootjes, 4-pootjes en de gewone ‘2-poot’ puzzelstukjes. Op deze manier leg je het laatste gedeelte (waarvan bijna alle puzzelstukjes bijna dezelfde kleur hebben) veel sneller weg, omdat je de verschillende soorten puzzelstukjes al hebt gesorteerd.

Ik vermoed dat we in de kerstvakantie deze puzzel nog een keer gaan maken. Het is leuk en gezellig en een groot pluspunt van Ravensburger is dat alle puzzelstukjes goed in elkaar passen!
Ravensburger puzzel Kerstmis met Disney