Pili Pili en de Vuilnisbeltbeestjes (recensie)

Hallo! Ik ben Pili Pili en ik woon op de vuilnisbelt. Ik verzamel groenafval. Daarvan maak ik heerlijke soepjes voor de andere beestjes die hier leven. Ook zij verzamelen en recycleren afval. Kom je met me mee? Dan stel ik je aan hen voor!

Recensie
Pili Pili woont op de vuilnisbelt. Samen met de andere diertjes die daar leven, recycleren ze allerlei spullen. De één maakt van restjes eten een heerlijke soep, de ander maakt van grof huisvuil warme bedjes voor de straatkatten en de spin maakt een drumstel van lege blikjes. Kortom: in dit boek is te zien wat je allemaal met afval kunt doen! Een interessant en leerzaam boek over recyclen dus!

Een leuk en interessant boek, waarin duidelijk wordt dat je veel dingen kunt hergebruiken. Kinderen (en ouders) worden hierdoor bewust van het feit dat veel spullen te recyclen zijn. En dat is iets waar iedereen wat aan kan hebben!
Pili Pili en de Vuilnisbelt beestjes
Thaïs Vanderheyden
Prentenboek, hardcover, Uitgeverij Clavis