Pieterpad Wanssum – Swolgen

We gaan al ‘vroeg’ op pad. Dit keer met de auto. We zetten de auto neer in Wanssum en hebben geluk; we kunnen de bus naar Swolgen (die maar 1x per uur rijdt) nog net halen. Dus snel de tassen uit de auto halen en snel naar de bushalte. Niet veel later komt de bus eraan. Heerlijk dat we nu naar de auto kunnen lopen en geen ‘stress’ hebben over de bus die maar 1x per uur rijdt.

We stappen in Swolgen uit en lopen richting Tienray. In Tienray blijkt dat de beschrijving niet geheel duidelijk is en juist daar is inmiddels ook de markering weg. Gelukkig wijst een toevallige voorbijganger me de weg en zegt dat op de brug voorheen een markering zat, maar dat ik na de brug rechtsaf moet. Misschien hadden ze dan beter in het boekje kunnen zetten :”Na de brug rechtaf”, in plaats van ‘aan het einde rechtsaf’, want de weg liep daar nog verder rechtdoor.

Even verder steken we een smalle brug over. In Meerlo is een blaffende hond (gelukkig achter een groot hek), die ons volgt. We hopen maar dat hij nergens door het hek kan..
We komen langs een kasteelhoeve, wat er erg leuk uit ziet. Opvallend is de bewegwijzering van ‘schoenen’

Verderop lopen we langs een smal beek. Bij de St. Goarkapel staan een paar ‘reeën’. Ze zijn niet echt, maar is wel een erg mooi gezicht, zo van een afstandje.
In de verte zien we Wanssum al liggen, het is nu alleen nog maar ‘rechtdoor’ lopen.

Mooi op tijd zijn we weer bij de auto. Wat scheelt het een hoop tijd, nu we een keer niet met het OV gaan. Heerlijk! We stappen de auto in en rijden weer richting huis…