Pieterpad Tolkamer – Millingen a/d Rijn (verslag)

Dit keer een kleine etappe van zo’n 6km, omdat onze dochter ook mee liep. Vanaf Arnhem CS moesten we een uur met de bus naar Tolkamer reizen. In Tolkamer aangekomen. Al snel liepen we over de dijk en langs de vluchthaven. Niet veel later moesten we via een overstapje naar de uiterwaard. Meestal vinden we zulke overstapjes leuk, maar dit keer vonden mijn dochter en ikzelf het wat minder leuk: we moesten namelijk over het prikkeldraad heen. Over een gedeelte van het prikkeldraad zat dan wel een soort koker, maar echt breed was deze bescherming niet…
Ik gedachten zag ik hoe mijn moeder vroeger altijd over hekjes klom en hoe we daar altijd om moesten lachen. Maar nu ging ik er geloof ik net zo over als mijn moeder destijds….tja, ook ik wordt oud…

Via de uiterwaard lopen we langs een paar grazende koeien. Na ruim 600m moeten we de dijk weer op, door over een hek te klimmen. We gaan over een bijzondere brug en niet veel later stuitten we op een strandje met een aantal speeltoestellen.
Hier kunnen we natuurlijk niet zomaar langs lopen. Dus besluiten we dat we de veerboot van 11u niet nemen, maar dat we de veerboot van 12u proberen te nemen.
De kids vermaakten zich volop; eerst even op de speeltoestellen, maar al gauw gingen ze naar het meer. De een ging schelpjes zoeken en de ander ging het water in; eerst voorzichtig met alleen de voeten, maar al gauw verder en verder. Het duurde niet lang of nummer één was nat. Niet veel later ging ook nummer twee het water in.
En dan ben ik blij dat ik (bijna) altijd reservekleding bij me heb. Ik hoefde me niet druk te maken over dat hun kleding nat zouden worden en de kids genoten volop van het water.
Na een tijd gespeeld te hebben in het meer, was het tijd om droge kleren aan te doen en in elk geval de voeten zo goed als mogelijk droog te maken, om blaren te voorkomen.

Na een kwartiertje lopen, kwamen we aan bij de veerboot. Vanwege het mooie weer, bleek dat de veerboot helemaal niet maar 1x per uur vaarde, maar dat hij continu heen en weer vaarde. Als we dat hadden geweten, dan hadden we nog wat langer van het water genoten. Maar ach, de kids hadden al een tijd van het water genoten en we hadden nog een lange terugreis voor de boeg.
Vooraf had ik gezien dat er in Millingen a/d Rijn een leuk speelplaatsje was, waar we zo goed als langskwamen. Het leek me leuk om hier nog even met de kinderen heen te gaan. Maar toen wist ik nog niet dat we een heel leuk meertje tegen zouden komen. Dus heb ik niks over dit speelplaatsje gezegd, en zijn we richting de bus gelopen.
Vlak bij de bus liepen we nog langs IJssalon Eigenwijs , waar we een heerlijk ijsje mét een bijzonder koekje (chocola met spikkels) om de rand aten. Een mooie afsluiter, alvorens we weer begonnen met de terugreis!