Pieterpad Swolgen – Grubbenvorst

Het einde van het Pieterpad nadert…na vandaag nog maar zo’n 50km lopen en dan hebben we helemaal van Noord naar Zuid gelopen. Aan de ene kant ontzettend leuk én vooral heel goed van onze zoon, dat hij de bijna 500km wandelroute heeft gedaan in iets meer dan 2 jaar. Maar aan de andere kant ook jammer dat het einde nadert van ‘ons’ Pieterpad.

Vandaag heerlijk zonnig weer en dus tijd voor een prachtige route door het Schuitwater. Dit keer met drie kinderen en dat door moerasgebied… Extra schoenen én kleding liggen voor de zekerheid klaar in de auto…
We lopen direct het bos in en komen al gauw uit bij het Schuitwater. Wat een prachtig gebied! Als we links van ons een vlonderpad zien, besluiten we om hier even van het Pieterpad af te gaan en gaan het vlonderpad over, om daarna weer terug te keren naar het Pieterpad.

Als we de Horsterweg oversteken besluiten we om aan de andere kant van het water te lopen, dan dat het Pieterpad gaat. Dit omdat we weten dat we hier over een lange steiger langs het water kunnen lopen. En dat is voor ons veel leuker dan het pad aan de andere kant van het water.
De kinderen genieten volop van het wandelen, de vlonderpaadjes, het modderige pad  en uiteindelijk als verrassing; het pontje. We gaan het pontje op, maar gaan ook direct weer terug met het pontje. De auto staat namelijk in Grubbenvorst.
Weer terug in het centrum van Grubbenvorst, besluiten we een ijsje te eten bij IJssalon Clevers. Ik had namelijk meerdere malen gelezen dat als je in Grubbenvorst komt, je hier zeker een stop moet maken. Het ijs is echt heerlijk! Misschien leuk om te weten dat IJssalon Clevers onlangs de derde plaats heeft gewonnen met ‘Beste IJssalon 2018’. Na het heerlijke ijs gaan we keren we weer terug naar huis. Het was erg leuk en gezellig met de drie kids!