Pieterpad: Rondwandeling Heijen

Op de laatste dag voor de zomervakantie, waren de kinderen om 12u vrij en dus besloten we deze dag leuk te beginnen. Direct uit school reden we naar Heijen en parkeerden we bij Center Parcs. Daar haalden we eerst onze kaartjes op voor de Jungle Dome, waarna we met een rondwandeling van het Pieterpad begonnen. Van te voren had ik bekeken, hoe we zoveel mogelijk van het Pieterpad mee konden nemen, om vervolgens weer terug naar Center Parcs te lopen.

Het was warm en de kinderen konden niet wachten tot we bij de Jungle Dome waren. De wandeling leek voor hun dan ook lang te duren, maar toen we eenmaal aan de achterkant van het park stonden, viel de wandeling toch wel mee. Echter stuitten we hier op een probleem: we stonden dan wel voor een ingang van Center Parcs, maar er zat een hek met slot voor. Je kon er alleen in met een sleutel, en die hadden we natuurlijk niet. Dat betekende dat we zeker een half uur om zou moeten lopen, om bij de hoofdingang van Center Parcs te komen. En daar hadden we nou net geen zin in.
Maar dáár kwam onze oplossing: een vrouw op een fiets reed vanaf het park naar het hek. Vol verwachting keken we wat ze ging doen. En jawel hoor: ze pakte een sleutel en opende het hek! Yes! We hoefden ons niet te bedenken en vroegen als we naar binnen mochten, zodat we niet om hoefden te lopen. Ze was zo aardig om ons er door te laten. Dus bij deze: héél veel dank, want dit scheelde ons een half uur lopen!

Hier eindigde onze etappe dus voor vandaag en genoten we de rest van de dag van Jungle Dome!