Pieterpad : Rondwandeling bij ‘t Quin te Afferden

We hadden eerder vanwege de afstand die we eerder wilden lopen, zo’n 5km nog niet gelopen van het Pieterpad bij Afferden. Het is vakantie en heerlijk zonnig weer, dus tijd om dit stukje alsnog te doen.

Dit keer liep ik niet alleen met onze zoon, maar ging onze dochter, een nichtje en mijn zus mee met de wandeling. Thuis had ik met toeval gezien dat er in Afferden – vlak bij het Pieterpad – een uitkijktoren was. Je moest hiervoor zo’n 800m van het Pieterpad af. Zeker de moeite waard om hiervoor een stukje om te lopen.

Maar ik was op de computer nog even verder aan het zoeken en kwam toen een rondwandeling tegen van 6,5km. Deze rondwandeling (Rivierduinenroute) komt langs de uitzichttoren én volgt een gedeelte van het Pieterpad. We besloten om deze rondwandeling te volgen, zodat we niet meer met de bus hoefden.

De paarse paaltjes stonden goed aangegeven. We liepen door het bos en na zo’n 3km kwamen we aan bij de uitzichttoren. Je hebt hier een prachtig uitzicht, ik vind het zelf jammer dat over deze uitzichttoren niets staat vermeld in het Pieterpadboekje. Ik denk dat veel wandelaars graag zo’n 1,5km in totaal willen omlopen, om toch een bezoekje te brengen aan deze uitzichttoren.

De kinderen genoten van het rennen en rollen van de berg af en er weer tegenop klimmen. Langzaamaan kwamen hun broeken en jassen er steeds zwarter uit te zien. Maar wat hadden ze een lol!

In dit gebied grazen geitenbokken en schotse hooglanders. De geitenbokken hebben we wel gehoord (ergens in een dicht begroeid bos), maar konden we niet zien. Verderop moesten we langs de schotse hooglanders, we waren ze net voorbij of ze kwamen één voor één naar het pad. Het enge was dat er ook jonge schotse hooglanders liepen. Eén daarvan  was  nieuwsgierig en kwam naar ons toe. Maar zijn papa vond dat minder leuk en kwam er ook aan. Oké, nu zijn wij best wel bang voor zulke beesten en daardoor is alles enger, maar dit was voor ons echt wel een spannend moment. Zo snel als we konden, maar toch ‘rustig’, liepen we door en waren we blij dat we iets verderop een klaphekje zagen..

De route was al erg mooi, maar dat werd nog eens overtroffen toen we bij natuurgebied Het Quin aankwamen. Wat een prachtig natuurgebied! Niet veel later waren we alweer bij de auto. Wat een geweldige mooie wandeling was het!