Pieterpad Millingen a/d Rijn – Leuth (recensie)

Dit keer een wandeling met het hele gezin. Nou ja, voor de helft van de route dan. Onze zoon en ik begonnen in Leuth en liepen richting Millingen a/d Rijn. Mijn man en onze dochter parkeerden de auto in Millingen a/d Rijn en liepen vervolgens onze kant op. En vanaf waar we elkaar tegen kwamen, liepen we gezamenlijk terug naar de auto.

Omdat we een walkie-talkie bij ons hadden, konden we over en weer met elkaar praten en dus was het van “Waar zijn jullie nu?”….”Wat zeg je?”…..”Mama is in Nederland en ik ben in Duitsland!” (want hoe leuk is het als je op de grens loopt, als de één in Nederland staat/loopt en de ander een halve meter verderop staat/loopt en in Duitsland is.)

Al gauw zagen onze zoon ik drie ooievaars in hun nest. Een buurtbewoner vertelde dat het drie jonkies waren. In onze ogen waren ze best groot, dus benieuwd hoe jong ze dan waren…
We liepen verder en kwamen langs De Plezenburg, een terpboerderij uit 1810. Het leek alsof het pand leeg stond en kwam een beetje spookachtig over. We liepen veelal op/langs de grens, iets wat de wandeling extra bijzonder maakt.
Bij camping Zeelandsche Hof lette ik even niet goed op en las ‘..de toegangsweg van de boerderij…’. We gingen de toegangsweg v/d boerderij/camping op en liepen door het gras naar achteren. Daar vermoedde ik dat we niet goed liepen, er waren geen markeringen meer. Dus maar weer terug en kijken waar we verkeerd waren gelopen.
Het bleek dat een betonpad naar links, ook al een toegangsweg naar de boerderij was en die moesten we dus hebben.

Niet veel later zagen we mijn man en dochter lopen, vanaf daar liepen we met z’n vieren naar Millingen a/d Rijn. In Millingen aangekomen, gingen we naar een speeltuin, waar het net een groot feest was, omdat de speeltuin 10 jaar bestond…