Pieterpad: Gennep – Groesbeek (verslag)

Met het hele gezin en mijn zus gingen we op pad. De jongste en mijn man zouden met de auto richting St Jansberg rijden, terwijl wij in Gennep begonnen met onze wandeling. Dan zouden we elkaar op de St Jansberg elkaar wel ergens tegenkomen.

In Gennep begonnen we bij het Mozaïekplein. Wat ontzettend mooi om te zien! Niet alleen het vijvertje, maar ook de tegels erom heen. Na dit plein te hebben bekeken, begonnen we met onze route.
Mijn zus had de etappe op haar mobiel gezet, maar dit bleek direct al niet de nieuwste versie te zijn. Haar route gaf namelijk de oude versie aan, waarbij je in een rechte weg richting de St Jansberg liep. Inmiddels is de route gewijzigd en loopt de route nou door een prachtig stukje natuurgebied. We volgden dus gewoon het boekje en lieten de beschrijving op de mobiel achterwege.

We liepen dit keer van zuid naar noord, omdat het warm zou worden en we op deze manier eerst het open gedeelte zouden hebben en dan vanaf halverwege voornamelijk in de schaduw konden lopen.
Vanaf de St Jansberg begon de prachtige klim naar boven. Vermoeiend, maar zo leuk om te doen! Hier kwamen we mijn man en onze dochter weer tegen en liepen we gezamenlijk weer verder. Onze dochter vertelde enthousiast dat ze net een reetje hadden gezien. Het reetje kwam hun richting oplopen en zag pas op het laatste moment dat er mensen zaten, dus vlak voor hun rende hij het bos in. Ook dit blijft leuk!

Met heuvels en dalen, vervolgden we onze weg. In Mook stond de auto, waar mijn man en dochter stopten met de wandeling. Wij liepen echter door tot Groesbeek, waar mijn man ons zou oppikken.
Tussen Mook en Groesbeek in, zagen we nog een imker en in de verte zagen we een monument van de Canadese Begraafplaats bij Groesbeek. Eenmaal in Groesbeek aangekomen, waren we blij dat we direct de auto in konden stappen, want onze benen en voeten voelden we wel na zoveel hoogteverschillen…