Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg (recensie)

Toen we het Pieterpad liepen van Leuth naar Groesbeek, kwamen we boven op de Duivelsberg dit leuke pannenkoekenrestaurant tegen. We hadden net een behoorlijke klim naar boven achter de rug en hadden eigenlijk geen zin in een pannenkoek (of poffertjes), maar wel heel veel zijn in een verkoelend ijsje.

Gelukkig heeft dit pannenkoekenrestaurant meer dan pannenkoeken (o.a. gebak en ijs) en dus konden we onze benen even rust geven en bestudeerden we aandachtig de ijskaart. Onze zoon had zijn keus al gauw gemaakt; de bananensplit. Zelf twijfelde ik nog tussen ‘De zoete inval’ (ijs met caramelblokjes en caramelsaus), ‘Koud kunstje‘ (ijs met perziken en frambozensaus), de Bananensplit of toch de ‘Toffe Peer‘ (ijs met stoofpeertjes). Uiteindelijk koos ook ik voor de bananensplit.

We werden snel en vriendelijk geholpen en terwijl we op onze ijs wachtten, kon onze zoon nog even klimmen en klauteren in het speelplaatsje.
Al gauw werd het ijs geserveerd. We zaten buiten op het terras, maar dat bleek toch net wat te fris zijn. Dus namen we ons ijs mee naar binnen, om ons ijs daar op te eten.

We proefden het ijs en wat was dat heerlijk ijs! Het ijs was heerlijk zacht en romig. Bovenop het ijs zaten heerlijke chocoladekrullen en een chocolade’stokje’. Dit maakte het ijs helemaal af!
Ondanks het heerlijke ijs, vroeg ik me toch wel af hoe die andere ijscoupes zouden smaken…op de kaart zagen die er ook zó lekker uit!

Nadat we het ijs op hadden en verder wilden wandelen, begon het net te regenen. We besloten om de bui af te wachten. Twee andere wandelaars, die ook net weer verder wilden wandelen zagen op hun mobiel dat de bui maar een paar minuten zou duren. Vijf minuten later was het inderdaad weer droog en konden we onze weg vervolgen.
Mochten we hier ooit weer in de buurt zijn, dan komen we hier zeker weer terug, want behalve het heerlijke ijs, zagen ook de pannenkoeken er heerlijk uit!

Kijk voor meer info op www.duivelsberg.nl