Opa’s griezelige gasten (recensie)

THEMA KINDERBOEKENWEEK 2017

Mila en Tom hebben een fijne oppas-opa. Hij doet altijd leuke dingen met hen. Maar op een dag, als Tom en Mila weer naar opa gaan, schrikken ze van een enorme hagedis die voor het raam zit. Ze rennen achterom, want ze zien opa nergens. Hij blijkt in het schuurtje te zitten en oefeningen te doen. In het schuurtje zien ze nog veel meer bijzondere beesten. Tom is er best bang voor. Om hem van zijn angst af te helpen, laat opa zien dat de dieren helemaal niet eng zijn. Hij laat ze in zijn nek lopen, en de kinderen mogen de dieren zelf vasthouden. Tot er iets gebeurt waar opa heel erg van schrikt.

Recensie
Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek (van 4 – 15 oktober)  ‘Griezelen’ en daar past dit boek helemaal bij. Dit ‘griezelige’ boek is geschreven op AVI M4 niveau.
Opa Bak gedraagt zich vreemd en Mila denkt dat hij misschien wel een beetje in de war is. Samen met Tom besluiten ze opa een paar vragen te stellen, om te zien of hij die dingen nog wel weet…
Later zien Mila en Tom griezelige beesten in opa’s schuur. Zou opa die durven te vangen?

Een leuk en grappig verhaal op AVI M4 niveau. Zelf vind ik het ook erg leuk om de verhalen van Opa Bak, Tom en Mila te lezen. En de meeste lezertjes zullen het daar helemaal met me eens zijn. Het boek bevat tevens voldoende kleurrijke illustraties, iets wat voor de meeste kinderen volgens mij erg belangrijk is. De illustraties zorgen er immers voor dat het boek er aantrekkelijk uit ziet en uitnodigt om te lezen.

Niet alleen leuk om tijdens de Kinderboekenweek te lezen, maar leuk voor het hele jaar!
Opa’s griezelige gasten – Vivian de Hollander
AVI M4, 32 pagina’s, Uitgeverij Van Holkema & Warendorf

Bestel dit boek hier bij Bol.com