Niet huilen, Anna (recensie)

Mama en Anna gaan samen naar de winkel. Maar Anna gedraagt zich niet flink. Ze huilt omdat ze haar schoenen niet wil aandoen, omdat ze niet in het autostoeltje wil zitten en omdat ze geen koekjes in haar karretje mag leggen. Mama vindt het niet fijn dat Anna zo vaak huilt en leert haar om te vragen wat ze wil.

Recensie
Een herkenbaar thema voor elk klein kind én hun ouders; huilen! Anna huilt omdat  ze niet in het autostoeltje wil zitten, omdat ze geen koekjes mag kopen in de winkel, omdat ze zelf een karretje wil duwen in de winkel, omdat….kortom; Anna huilt steeds als ze haar zin niet krijgt of als iets niet lukt. Maar mama wil dat Anna gewoon zegt wat ze wil en dat ze niet om alles gaat huilen. Het is even (lang) wennen, maar dan leert ook Anna dat ze meer bereikt als ze praat…

Een heerlijk boekje om voor te lezen aan kind(eren) die te snel huilen, om zo bijvoorbeeld net als Anna hun zin proberen te krijgen. Herkenbaar, leuk en met een duidelijke boodschap! Een ideaal moment om tijdens het voorlezen van dit boekje, dit thema nog eens te bespreken met je kind(eren). Als Anna het kan, kunnen zij het vast ook!
Niet huilen, Anna – Kathleen Amant
Prentenboek, hardcover, Uitgeverij Clavis