Monopoly Classic – Bordspel (recensie)

Dit is het beroemde vastgoedspel voor snelle onderhandelaars waarin spelers kopen, verkopen, onderhandelen en ruilen om de ultieme rijkdom te behalen. In deze vernieuwde versie van het klassieke spel zijn de badeend, de tyrannosaurus rex en de pinguïn aan de pionnenfamilie toegevoegd. De ingrediënten om te winnen zijn natuurlijk tactiek, maar ook een beetje geluk. Het doel van het spel is om groot te worden door straten te kopen, huizen en hotels te bouwen. Koop de Grote Markt Groningen of de Kalverstraat Amsterdam.

Recensie
Monopoly….volgens mij hoef ik niet uit te leggen hoe dit spel gaat. Ik ga ervan uit dat vrijwel iedereen dit spel wel kent. Wel moet ik zeggen dat het voor ons weer even wennen was, om dit klassieke spel te spelen. Het afgelopen jaar hebben we namelijk van Monopoly alleen het spel Monopoly Extreem Bankieren gespeeld. Een geweldig leuk spel, waarbij je een betaalautomaat hebt in plaats van geld, met net iets andere spelregels…

Maar goed, nu gaat het over het klassieke Monopoly spel, mét een paar andere pionnen. De Tyrannosaurus Rex is – hoe kan het ook anders – dé favoriete pion van onze zoon. Zelf vind ik de pinquin erg leuk, terwijl onze dochter juist het poesje de leukste pion vindt en de favoriete pion van mijn man is de auto.

Soms is het wel goed om een nieuwe versie van een spel te krijgen. Ik weet niet anders dan dat het klassieke spel gespeeld wordt met een pot, voor als je op Vrij Parkeren terecht komt en dat je deals kunt sluiten als iemand een hoge huur aan een ander moet betalen.
Maar nu lees ik in de spelregels bij Top Tips: “Hou het spel kort en goed. Gebruik géén huisregels!” :
– Veil altijd als iemand het vakje waarop hij is geëindigd niet wil kopen.
– Leen nooit geld aan andere spelers en sluit geen deals om elkaar geen huur te vragen.
– Leg nooit geld in het midden van het bord: je krijgt géén beloning als je op Vrij Parkeren eindigt
En ik moet zeggen dat dit inderdaad top tips zijn! Want door het spel met de vaste regels te spelen, duurt het spel een stuk minder lang en kun je het spel gewoon in één keer uitspelen, zonder tussentijds het spel te stoppen. En dat vergroot het speelplezier!

Verder is Monopoly gewoon een spel wat nooit gaat vervelen. Het is een spel voor jong en oud. En de pionnen? Die zijn natuurlijk een echte eyecatcher!
Monopoly Classic – Hasbro

Bestel dit spel hier bij Bol.com