LEGO World 2017 (verslag)

Vandaag mochten we voor NiceTips4Kids op pad naar LEGO World! Onze 2 kinderen zijn helemaal weg van Lego, dus dit dagje uit maakt ze enorm enthousiast.

Om 10 uur kwamen we aan in Utrecht. Het was eenvoudig te vinden, want overal staat aangegeven waar de Jaarbeurs is. Er was meer dan genoeg parkeergelegenheid en erg dichtbij LEGO World. We hadden verwacht (vooral omdat het zaterdag was) dat er om 10 uur een flinke rij zou staan om binnen te komen. Maar dat was dus niet het geval. We konden gelijk door lopen, terwijl er ook nog tassen controle plaats vond. De medewerkers waren erg vriendelijk.

We kwamen binnen in hal 3. Daar was een onderdeel van LEGO Friends te vinden. Aangezien er een nieuw thema is bij LEGO Friends (namelijk LEGO Friends Winter) was het erg leuk om een echte skilift te zien met daarin Andrea.
In deze hal was ook duidelijk de Intertoys winkel te zien waar echt enorm veel LEGO dozen te vinden waren. Op sommige momenten was het daar trouwens erg druk. In de winkel kreeg je tijdens LEGO World 10% korting.

In dezelfde hal kunnen ook jongens zich prima vermaken. Het Ninjago thema was hier namelijk ook te vinden met een soort “storm”baan. De kinderen mochten dan over een nagemaakte heuvel klimmen, met touwen over een LEGO “bad” zwieren en dan als echte krijgers klauteren. Onze kinderen vonden dat geweldig. Ze hebben ook niet lang in de rij hoeven staan. Iets verderop was een luchtkussenspel waarbij je moet proberen dat een staaf je niet van je plaats slaat.

We zijn daarna richting hal 2 gelopen, waarbij je de bioscoop passeert. Daar werden deze dag films gedraaid van onder andere de LEGO Batman Movie. Wij hebben dat zelf niet gedaan, want er was nog meer dan genoeg te zien ! In deze hal was ook een grote en mooie raceauto te zien, waarbij je zelf een blokje mee mocht bouwen aan deze auto. Er stond helaas een lange rij dus dat hebben we maar overgeslagen.
In deze hal kon je ook je LEGO-poppetjes ruilen. Dus als je thuis een poppetje had die je niet meer wilde hebben, mocht je die bij deze stand omruilen. De stand “Bouw je eigen minifiguur” was vorig jaar de topper voor onze kids. Helaas was deze, om onduidelijke redenen, dicht. Wel zagen ze een aantal Stormtroopers lopen; wat onze jongens helemaal te gek vonden! Ze nemen ook echt de tijd om met ze op de foto te mogen.

We kwamen aan in hal 1 en stapten gelijk de Jungle in… Daar waren grote olifanten van LEGO te zien, maar ook een krokodil, apen en tijgers. De kinderen konden mee doen aan de wedstrijd om de mooiste boom te bouwen. Er was genoeg plaats en meer dan voldoende blokjes om te bouwen.
In dezelfde hal was voor de meisjes een leuk thema opgezet; namelijk: LEGO Friends Zomer. Hier was een strandpaviljoen te vinden, maar ook een zwembad vol met blauwe LEGO blokjes waarmee je kon bouwen.

Voor de allerkleinste was, in deze hal, ook het Duplo thema te vinden. Waar de allerkleinste heerlijk konden bouwen. LEGO City had een leuk landschap gemaakt waar je door middel van koepels heel dichtbij kon komen om zo je favoriete stuk te bekijken. Ook was er een wedstrijdbaan waarbij je zo snel mogelijk een parcours af moet leggen.

De LEGO douche is ook altijd één van onze favorieten. Het was deze keer erg rustig, dus de kinderen konden op het gemak even douchen. De kleine LEGO steentjes kletteren zachtjes op je.

In deze hal waren ook thema’s te vinden van Star Wars, Batman (inclusief de Batcave 😉 ), Nexo Knights, Diepzee en LEGO Boost. En uiteraard zijn er overal om je heen prachtige bouwwerken te vinden. Bruggen, gebouwen, maar ook karakters uit het thema. LEGO Minecraft is normaal bij onze kinderen één van de favorieten, maar dit thema viel wat tegen bij LEGO World. Je kon er bouwen en je bouwwerk bij het bestaande landschap zetten, maar verder was hier niks over te vinden. We misten eigenlijk wat groot gebouwde karakters.
Het StarWars gedeelte vonden de kids weer erg leuk. Je mocht met een soort vliegtuig proberen om staafjes in een puntenwand te schieten. Je mocht 2x 3 staafjes schieten.
In het gedeelte om te gamen in deze hal zijn we vrij lang gebleven. Er waren allerlei soorten computers te vinden met Lego games en er waren genoeg computers vrij.

De horeca is overal goed verzorgd. Er zijn veel eetgelegenheden, genoeg zitplaatsen en er zijn bijna geen rijen. Soms zijn de eettentjes zelfs in een bepaald thema te vinden. Hotdogs in een LEGO-hotdog caravan of in LEGO Friends kleuren. Wel vind ik de prijzen wat duur: 3 euro voor een flesje drinken (fris of chocomel) bijvoorbeeld.

We zijn naar hal 4 gegaan. Daar zou het NK LEGO bouwen plaatsen vinden. 103 kinderen (voorselectie is afgelopen zomer al geweest) hadden 1,5 uur de tijd om een mooi bouwwerk te maken. Ze maakten kans op een reis naar LEGOland of een mooie LEGO doos.
In dezelfde hal is ook LEGO Technic te vinden. Daar kan je je zelfgemaakte auto laten racen over een baan. Ook is hier LEGO Mindstorms en nog een deel van LEGO Duplo voor de allerkleinsten. Aan het begin van deze hal zijn vitrines met allerlei bouwwerken. Ze zien er super uit. Wel weet ik dat het veelal dezelfde zijn als vorige jaar.

In hal 2 zijn we als laatste nog gaan kijken bij de bouwwerken van LEGO Fans. Vrachtwagen, kastelen, poppen zoals Astrix en Obelix en de smurfen. Ook vinden we hier Harry Potter en een figuur van Minecraft, een snoephuisje, zappelin en een stierenvechtersarena. Een piramide maakte op ons de meeste indruk. Het zit zo mooi in elkaar en er rolt een balletje door de piramide heen.

We hebben genoten van LEGO World. Er is veel te zien en te doen voor iedereen. Wel is het erg druk, maar zeker bij de eetgelegenheden en toiletten merk je hier niets van. Voor het parkeren hebben wij 16 euro betaald, dus houdt er rekening mee dat dit nog bij de prijs komt als je met de auto gaat. Bij het weg gaan krijgen de kinderen nog een leuke goodiebag met daarin een LEGO zakje, kleurplaten, stickers etc. Het was een geslaagde dag!!
Verslag: Sonja Hubregtse

Je kunt nog t/m dinsdag 24 oktober een bezoek brengen aan LEGO World 2017
Klik hier voor tickets en meer info