Koe zoekt boer (recensie)

koezoektBertha, Gretha, Jacoba, Johanna en Klara zijn naarstig op zoek naar de ideale boer. In het humoristische kaartspel Koe zoekt Boer helpen de spelers deze wanhopige koeien in hun zoektocht naar de Superboer. De stemming in de koeienstal stijgt snel, bij het zien van de stoere stier. Ook een volle ruif draagt bij aan een beter humeur. De spelers proberen ondanks het wisselvallige weer zoveel mogelijk koeien op hun boerderij blij te maken. 

8+
2 – 5 spelers
15 – 20 minuten

P1060244Recensie
Zes weken lang vakantie, en dan allerlei spelletjes mogen testen van TheGameMaster, hoe leuk is dat! Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor onszelf erg leuk om nieuwe spelletjes mee te kunnen nemen op vakantie, zoals bijvoorbeeld

Koe Zoekt Boer.

Doel van het spel is om – aan het eind van het spel – zoveel mogelijke blije koeien te hebben en zo min mogelijke verdrietige koeien. 


P1060245Tijdens het spel kan de stemming van de koeien veranderen; van blij naar verdrietig of van verdrietig naar blij. Het spreekt voor zich dat je ervoor moet zorgen om aan het eind van het spel zoveel mogelijk blije koeien te hebben. De stemming van de koeien kan positief veranderen door de boer en de stier. Maar de stemming van de koeien kan negatief veranderen door regen en knorrende magen.

Als je het spel éénmaal hebt gespeeld, zul je het spel waarschijnlijk helemaal snappen. Maar je zult merken dat hoe vaker je het spel speelt,  hoe beter en slimmer je het spel zult spelen. Zorg ervoor dat je de juiste kaart pakt om jouw eigen koeien blij te maken óf je blije koeien veilig in de stal te zetten. Of zorg ervoor dat jouw tegenstanders hun blije koeien moeten veranderen in een verdrietige koe.

P1060246Koe zoekt Boer is een superleuk spel voor jong en oud. Hier in huis blijkt dat (met een beetje hulp) ook kinderen van 7 jaar dit spel al gauw zullen kunnen spelen. Het is een spel wat je keer op keer uit de kast pakt, om te spelen.
Koe zoekt Boer – The Game Master

Ook verkrijgbaar in deze serie
–  Gooische Koeien
 – Klussen met Koeien verkrijgbaar!

Kijk voor alle spellen op www.thegamemaster.nl