Klimbos: Canopy Trail Amersfoort (recensie)

Durf jij de hoogte in en hindernissen zoals de tokkelbaan te doorstaan? Wij werken met een continu zekersysteem op onze canopy trail. Het fijne daarvan is dat je jezelf dus nooit hoeft om te klikken, waardoor je altijd vastzit. Ouders en begeleiders hoeven daarom niet mee omhoog, maar mogen dat natuurlijk wel!

Recensie
Het is alweer een aantal jaar geleden dat mijn man en ik samen het hele parcours in Klimbos Apeldoorn hebben volbracht, maar ook met mijn zussen heb ik meerdere malen het klimbos in Apeldoorn gedaan. Inmiddels zijn ook de kinderen helemaal gek op het ‘klimmen tussen de bomen’ en hebben ze onlangs in Amersfoort geklommen.

Zelf blijft ons favoriete klimbos, Klimbos Veluwe, maar ook dit parcours in Amersfoort is zeker leuk. Het parcours in compacter, omdat er minder ruimte is, maar de obstakels zijn zeker een uitdaging.
Vol goede moed klommen de kinderen – na een goede uitleg – naar boven. Het viel ons op dat er vooral kinderen aan het klimmen waren. Hier en daar klommen een paar ouders, maar dan vaak omdat ze een groepje kinderen begeleidden.
Het personeel hielp kinderen waar nodig: soms door middel van een hand geven, maar veelal ook door kinderen die niet meer verder durfden er mentaal doorheen te praten.

Voor veel kinderen was het erg lachen toen een vrouw was ‘gevallen’ en niet meer omhoog kon komen. Eén van de medewerkers schoot haar te hulp, waarna iedereen zijn weg tussen de bomen weer kon vervolgen.

Na de vele hindernissen, volgt als klapper de tokkelbaan van 8 meter hoogte. Een mooie afsluiter nadat je alle hindernissen hebt overwonnen!

 Kijk voor meer info op www.outinaction.nl