Kleine vogel leert een stout woord

Kleine Vogel is gek op nieuwe woorden. Dus wanneer Papa zijn lunch laat vallen en van schrik een woord roept dat Kleine Vogel nog niet kent, kan hij niet wachten om het zelf te gebruiken. Kleine Vogel roept het woord tegen alle dieren in het bos, maar hij merkt al gauw dat zij het woord helemaal niet leuk vinden. Sommige dieren worden er zelfs verdrietig van. Samen met Papa leert Kleine Vogel nog een nieuw woord – eentje die alles beter maakt.

Recensie
Kleine Vogel ‘leert’ van papa een nieuw woord: BLARK!!, maar dat is een stout woord en had ook papa eigenlijk niet mogen zeggen. Kleine Vogel heeft niet door dat dit woord niet leuk is en roept dit woord dan ook continu. Totdat hij merkt dat zijn vrienden het niet leuk vinden dat hij dat woord zegt. En dan wordt het duidelijk dat je niet zomaar woorden moet roepen, als je niet weet wat dat woord betekend…

Een herkenbaar verhaal voor zowel jonge kinderen als hun ouders; een kind hoort een bepaald woord en zegt dit woord vervolgens steeds, zonder te weten wat het woord eigenlijk betekend… En dat is iets waar ook volwassenen aan moeten denken; geen woorden gebruiken, die de kinderen ook niet mogen zeggen. Want daarmee geef je zelf al het goede voorbeeld.

Een leuk, herkenbaar én leerzaam boek, wat aangeeft dat je niet zomaar alle woorden moet nazeggen!
Vogel leert een stout woord – Jacob Grant
Uitgeverij Flamingo