Jungle Dome in Center Parcs Het Heijderbos (Recensie)

Het oerwoud lokt. Laat de ontdekkingsreiziger in je naar boven komen en trek diep de mysterieuze Jungle Dome in: een tropische indoor themawereld met onder meer touwbruggen, lianen en exotische dieren. Jong en oud ontdekt op een speelse en interactieve wijze de verborgen wereld van de jungle. Op het terras van de Safari Camp kan men genieten van een hapje en een drankje.

Recensie
We begonnen onze vakantie goed: eerst een paar km van het Pieterpad lopen en dan onze etappe eindigen bij  Center Parcs te Heijen, om daar te genieten van de Jungle Dome. Bij de receptie haalden we onze kaartjes op voor de Jungle Dome. Bij de Jungle Dome aangekomen, moesten we onze kaartjes scannen, om door het poortje te kunnen. Het apparaat scande onze kaartjes wel, maar géén van onze kaartjes openden het draaihek. Op dat moment was er nergens een medewerker te bekennen. Dan maar over het hekje heen klimmen, om toch de Jungle Dome in te kunnen. Ik had verwacht dat we nog wel aangesproken zouden worden door een medewerker, maar niet dus.

De kinderen gingen direct op ontdekkingstocht door de jungle: een rivier met stapstenen, touwbruggen, een waterval waar je onder door kon, een kabelbaantje en meer. Al gauw was het duidelijk dat de kinderen zich hier volop konden uitleven. Ze sprongen van de ene stapsteen naar de andere stapsteen en ja, natuurlijk ging dit lang niet altijd goed (al dan niet expres) en kregen ze hier en daar natte voeten. Op een gegeven moment hoorde ik onze dochter roepen “Een schildpad!” Er liep dus een schildpad vlak voor hun langs, over het pad heen. Super leuk om te zien!

Verder was het de hele middag heerlijk klimmen, klauteren, via de stapstenen het water oversteken en letterlijk door de waterval heen, om af en toe af te koelen, omdat het wel erg warm was in de jungle.
Tip is wel om (veel) water/drinken mee te nemen, want omdat het zo warm is in de jungle, zul je veel moeten drinken.

Voor de liefhebbers misschien leuk te weten dat je ook kunt overnachten in de Jungle Dome. Klik hier voor meer info.