Hoogsensitief opvoeden (recensie)

Elk kind is uniek, en dat geldt natuurlijk ook voor een hoogsensitief kind. Die hoogsensitiviteit kan zowel de ouder als het kind laten struikelen. Als ouder is het soms even zoeken naar de juiste handleiding om de talenten van je kind tot bloei te laten komen. Dit boek wil je daarbij helpen. Hoogsensitief opvoeden biedt concrete handvatten aan die ouders kunnen grijpen als ze even de draad kwijt zijn. De auteurs vertrekken daarbij van de talenten van je kind, en helpen je aan de hand van voorbeelden, ervaringen van andere ouders en veel praktische tips verder op weg.

Recensie
Hoogsensitief….vaak weet je als ouder zijnde zelf wel als jouw dat kind is. Moeilijker is het vaak om te zien of te erkennen als je het zelf hebt. Maar wat als je als ouder hoogsensitief bent én jouw kind(eren) ook? Dan wordt het nog een stapje moeilijker om alles in goede banen te leiden.

Ik ken zelf iemand in mijn omgeving, waarvan het kind hoogsensitief is. Het kind is sneller overstuur, heeft meer tijd nodig om ergens te wennen, piekert snel, wil graag bij hun moeder/vader blijven, valt moeilijk in slaap na een drukke dag, lijkt te weten wat er in iemand anders om gaat, schrikt snel….Als ouder zijnde valt het lang niet altijd mee om een kind dat hoogsensitief is, goed te begeleiden in het volwassen worden en dat valt extra op als je iemand kent die hiermee kampt.

En daarvoor kan dit boekje een uitkomst zijn! Het boek biedt tips aan ouders die wel wat hulp kunnen gebruiken, in het omgaan hoogsensitiviteit. Door de vele tips en adviezen en ervaringen van andere ouders, word je al een heel eind op de goede weg geholpen. Hierdoor zal er gelijk al meer rust zal ontstaan.
Hoogsensitief opvoeden – Uitgeverij Lannoo