Heuvelachtige route: De Kammenroute te Rheden (5km)

Vakantie en er even lekker een dagje tussenuit; wandelen bij de Posbank. Samen met de kids, mijn zus en haar dochter zouden we rond 9u vertrekken. Maar omdat de regen later kwam dan verwacht – en dus ook langer aanhield – zijn we een uur later vertrokken, zodat we niet in de regen hoefden te lopen. Bij aankomst werd het net droog, dus een perfecte timing.

We begonnen onze route bij Bezoekerscentrum Veluwezoom. De zwarte pijlen staan dan wel goed aangegeven, maar door de donkere kleur, zie je vaak pas welke kant je op  moet, als je bij het paaltje bent. En dat betekend extra goed opletten.

Het speelplaatsje aan het begin (en eind) van de route, nodigt gelijk uit om te spelen, dus mochten de kids hier heel even spelen en dan na de wandeling langer (omdat we anders niet meer aan wandelen toe kwamen).

In het bos kwamen we al gauw een ‘speelbos’ tegen, waar de kids over een soort parcours hun behendigheid konden testen. Erg leuk! Niet veel later kwamen we een paar prachtige kunstwerken van hout tegen.

Wat wij zo leuk aan deze route vinden is dat het zo heuvelachtig is én natuurlijk dat je door een prachtige natuur loopt. Soms is het echt even flink klimmen om boven te komen en kom je diverse trappen tegen.
Op het uitzichtpunt heb je bij helder weer een prachtig uitzicht en kun je zelfs Duitsland zien. Volgens het informatiebord is deze route vanaf het Bezoekerscentrum Veluwezoom 5km en vanaf de parkeerplaats Paviljoen de Posbank 5,5km…

Onderweg zijn er genoeg bankjes waar je eventueel kunt zitten. Picknicken onderweg blijft – zeker met kinderen  – ook erg leuk!
Wij hebben genoten van deze route en komen van het zomer zeker nog eens terug om één van de andere routes in deze omgeving te doen.

Nog wel een tip: ik zou deze route niet aanraden met hele jonge kinderen, gezien het best wel veel klimmen is. Dan kun je denk ik beter de Schaapskooiroute doen van 2km. Maar voor de iets oudere kinderen is dit een geweldige avonturenroute met zoveel heuvels en trappen!