Het verhaal van Mademoisselle Oiseau (recensie)

Op de bovenste verdieping van een mooi oud Parijs’ appartementsgebouw in de Avenue des Temps Perdus woont Mademoiselle Oiseau – een excentrieke en raadselachtige dame met een grote passie voor bijzondere kleding, pluimen en parelsnoeren. Haar hele appartement zit vol katten en vrij vliegende vogels. Isabella is het negenjarige meisje dat in het appartement onder Mademoiselle Oiseau woont. Ze is zo onopvallend dat ze vrijwel onzichtbaar is. Op een dag drukt Isabella in de lift per ongeluk op de verkeerde knop. Ze heeft het niet eens door totdat ze haar sleutel in het slot steekt en Mademoiselle Oiseau de deur opent. Wanneer ze elkaar ontmoeten ontstaat er een prachtige vriendschap. Ze brengen hun vrije momenten met elkaar door en verkennen de daktuin van Mademoiselle Oiseau, evenals haar appartement vol mysterieuze kleedkamers. Na een tijdje groeit Isabella uit tot een veel moediger, zelfverzekerder meisje.

Recensie
Mademoiselle is een mengelmoes van een meisje en een oudere dame, zo ziet ze tenminste uit. Isabelle, een meisje van 9 jaar woont onder Mademoiselle. Isabelle is verlegen meisje, een soort grijs muisje…
Maar op een dag staat Isabelle per ongeluk voor de verkeerde deur… de deur van Mademoiselle en dat is het begin van een nieuw avontuur: een nieuwe vriendschap bloeit op, net zoals Isabelle zelf…

Een prachtig sprookje dat de vriendschap laat zien tussen Mademoiselle en Isabelle. En een verhaal dat laat zien hoe Isabelle door middel van een ‘knoop met geheime krachten’ (die ze heeft gekregen van Mademoiselle) leert om er te mogen zijn. Ineens loopt ze rechtop en ziet ze er een stuk zelfverzekerder uit.
Isabelle heeft veel aan de vriendschap met Mademoiselle. Ze leert zichzelf kennen en begrijpen en veranderd van een grijze muis in een zelfverzekerd meisje.
Een prachtig sprookje waarin alles kan…

Het verhaal van Mademoiselle Oiseau – Uitgeverij Van Goor

Bestel dit boek hier bij Bol.com