Het grote slijmboek (recensie)

Ineens doet iedereen het: zelf slijm maken. Slijm?! Wat is daar nou leuk aan? Laten we het omdraaien: wat is er niet leuk aan als een mad professor in de pannen te roeren en te ontdekken wat voor materie je tevoorschijn kunt toveren? Met een paar huis-tuin-en-keuken-middeltjes en een plastic bak heb je zo het mooiste slijm gemaakt.
Gevorderde slijmmakers verzinnen zelf de gekste slijmsoorten in alle kleuren van de regenboog. En dan is het: frummelen maar! Kneden, knijpen, trekken en scheuren. Of ‘scheten’ laten, dat kan ook! Het slijmboek is er voor iedereen die alles wil weten over de nieuwste rage slijm maken. Boordevol spannende slijmrecepten! (Sommige zijn 
zelfs eetbaar). Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Recensie
Onze dochter is samen met haar vriendin gek op slijm maken. Dit boek was dan ook meer dan welkom. Ze halen al veel ideeën van internet, maar een echte Slijmboek vol met leuke ideeën om slijm te maken, is natuurlijk veel leuker.
Er staan veel leuke ideeën in, die allemaal goedgekeurd zijn door onze dochter en haar vriendin. Maar er was toch wel één categorie in dit boek, wat de meeste aandacht trekt: Eetbaar Slijm!
Tja, en om de lezer én de ouders te overtuigen dat eetbaar slijm maken heel leuk en goed is om te maken, staan er vooraf nog een paar stellingen waarom eetbaar slijm maken zo leuk en goed is…

Ik heb het eetbare slijm maken nog even tegen kunnen houden, maar heb beloofd dat ze in de kerstvakantie eetbaar slijm maken mogen maken. En daar kijken ze natuurlijk al helemaal naar uit.
Een leuk boek, voor iedereen die graag slijm wil maken!
Het grote slijmboek – ImageBooks