Halloween in de Julianatoren (verslag)

Ook dit jaar is het – net als in veel andere parken – Halloween in de Julianatoren. Maar waarom is Halloween in de Julianatoren nou zo bijzonder? Dat komt vooral omdat het NIET eng is in de Julianatoren. Julianatoren is gericht op jonge kinderen, en die moet je niet laten schrikken. Het park is gekleed in Halloween-stijl: je ziet overal pompoenen en hier en daar een ‘griezelige pop’. Ook is er zo nu en dan griezelige muziek te horen, maar daar houdt het dan ook op. Op deze manier kunnen de jonge bezoekers wel genieten van Halloween, maar dan zonder bang gemaakt te worden en dat is wel zo prettig voor zowel de ouders als de jonge kinderen zelf.

Halloween Openingsshow
Net zoals elke dag dat Julianatoren open is, is er ook nu een openingsshow. Maar tijdens Halloween staat deze openingsshow natuurlijk in het thema van…Halloween. Kinderen komen direct al in een Halloween-stemming door deze vrolijke Halloween Openingsshow, samen met Jul en Julia, die speciaal voor deze gelegenheid verkleed zijn in Halloweenstijl.

Spookshow – De Griezels van Griezelstijn!
In deze nieuwe Spookshow bereiden Jul & Julia, Mevrouw Suikerspin en Meneer Kaasgaaf zich voor op het Halloweenfeest. Ze zijn al ver met alle voorbereidingen, maar dan waarschuwt Meneer Kaasgaaf zijn vrienden ineens voor de griezelige spoken van Kasteel Griezelstijn….Als dat maar goed afloopt…

Een ‘spannende’  show waarin Meneer Kaasgaaf zijn vrienden bang wil maken met een verhaal over de spoken van Kasteel Griezelstijn. Zijn vrienden besluiten Meneer Kaasgaaf terug te pakken en het leuke is dat alle kinderen in de zaal mee mogen doen! Dit deden alle kinderen dan ook met véél plezier. Ze doken allemaal achter hun bankje, om vervolgens enge spookgeluiden te maken, zodra Meneer Kaasgaaf weer op het podium verscheen. De kinderen hadden duidelijk de grootste lol, nu ze voor ‘spook’ mochten spelen, om Meneer Kaasgaaf bang te maken…. Maar goed dat Meneer Kaasgaaf wel tegen een grapje kan 🙂

Julia’s Halloween Dansles en Griezelcatwalk
Julia is verkleed als heks en leert de kinderen op een echte griezelige manier dansen! Leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen hieraan mee doen!
Op de Griezelcatwalk mogen kinderen die eng verkleed zijn, dat showen op de Griezelcatwalk. Tevens maken alle deelnemers hierbij wekelijks kans op een leuke prijs.

Griezeldoolhof
De Griezeldoolhof hebben we dit jaar toch wel gemist. De kinderen vonden het altijd erg leuk om de weg ‘te vinden’ tussen de strobalen en onderweg diverse griezels tegen te komen. Jammer dat deze Griezeldoolhof er dit jaar niet was. We hopen dan ook dat deze doolhof er volgend jaar wel weer is.
Update: Het griezeldoolhof komt er wel degelijk dit jaar. In de herfstvakantie kan men weer griezelig dolen in de Julianatoren!

Het park
Behalve het Halloween-gedeelte, blijft de rest van het park natuurlijk ook superleuk. Ondanks het mooie weer was het rustig in het park, dus amper wachttijden en dat betekende dus volop in de achtbaan, de paardenbaan, het reuzenrad, de springende piraat, de bungee-trampoline en veel meer. Wat hebben wij weer een topdag gehad in de Julianatoren!
Kijk voor meer info op: www.julianatoren.nl