Groene wandelroute Lemeleresch (12km)

Deze route begint bij Natuurcamping De Lemeler Esch te Lemele. Ook wandelaars mogen hier hun auto parkeren (op het parkeerterrein voor bezoekers). op internet had ik gelezen dat hier een blauwe route van 12km zou starten, maar toen ik hier aankwam bleek dat helemaal niet zo te zijn. Wel kon je als aanlooproute een andere route volgen en dan na zo’n 1,5km de blauwe route oppakken, maar ik twijfelde aan mezelf als ik dan aan het eind, wel de op tijd door had, dat ik de route moest verlaten, om weer bij de auto te komen. Dus besloot ik om de groene route te doen, welke ook 12km was.

Het eerste deel van de route vond ik niet zo erg leuk, maar misschien ook wel omdat ik juist over de Archemerberg en Lemelerberg had willen lopen. Maar toen de route langs de Regge liep, sloeg mijn mening gelijk om; wat een prachtige natuur!
Tevens loopt de route hier een deel samen met het Overijsselpad (LAW).

Een eindje verderop kwam de route langs een Open Rust. Met het Pieterpad hebben we ontdekt dat dit vaak hele mooie rustpunten zijn, dus ik besloot even een kijkje te nemen.
Ze hadden van alles; koffie/thee, frisdrank, ijs, koeken en zoals alle Open Rustpunten kun je het geld in een bakje of kluisje stoppen. Ik was op dat moment de enige die hier zat en misschien daardoor viel het extra op, hoeveel rust dit rustpunt uitstraalde; een prachtige natuur, veel groen, schapen en je hoorde niets anders dan de natuur! Echt een plek om even helemaal tot rust te komen.
Na hier even gegeten en gedronken te hebben, nog even naar de wc en toen weer verder met de wandeling.
Ik liep verder en op een gegeven moment zie ik een informatiebord met ‘De Lemeler Esch rechtdoor’. Maar de route ging hier linksaf. Dat kan, dacht ik, de route zal wel een kleine omweg maken.. Dus ik liep door en door, totdat ik ineens het idee kreeg dat ik hier al had gelopen, maar dan de andere kant op. Ik twijfelde aan mezelf en liep door. Maar toen zag ik steeds meer punten die ik herkende.
Omdat ik wist dat het dan nog ongeveer een half uur lopen was naar de auto, besloot ik om door te lopen en dit stuk dan maar 2x te lopen. Blijkbaar had ik bij dat ene informatiebord toch rechtdoor gemoeten, maar om nou dat stuk weer helemaal terug te lopen, zag ik niet zitten.
Jammer dat de route hier niet goed stond aangegeven. Volgens een andere wandelaar heb je ‘aanlooppunten’ en als je de weg niet kent daar, schijnen er vaker wandelaars
een verkeerde kant op te lopen… Jammer dat ik dat niet wist.
Maar goed, na wat extra gelopen te hebben, ben ik toch weer bij de auto aangekomen.

Startpunt; Natuurcamping Lemeler Esch, Lemelerweg 16 te Lemele