Expeditie Werelddier – Panda in de val (recensie)

Spannende nieuwe serie voor jongens en meisjes vanaf 7 jaar over een avontuurlijke tweeling!

Meestal vinden Olaf en Lola er niks aan dat hun vader de wereld rondreist voor zijn werk als filmmaker en bijna nooit thuis is. Maar dit jaar is alles anders want ze zijn groot genoeg om in de zomervakantie bij hem op bezoek te gaan! En zo gaat de tweeling op weg naar het verre China, naar het leefgebied van de panda’s. Een avontuur dat ze niet gauw zullen vergeten…

Recensie
Olaf en Lola gaan op een  avontuurlijke reis naar China, waar hun vader bezig met een documentaire over panda’s. Lola en Olaf mogen de panda’s van dichtbij bekijken en zien hun vader aan het werk. Ze mogen o.a. mee als pandabeer Pi terug gezet wordt in de natuur. Maar zodra Pi is uitgezet in de natuur, horen Olaf en Lola een soort gehuil uit het bos komen. Ze besluiten stiekem te gaan kijken. Daar zien ze een baby pandabeertje en even verderop zien ze hoe de moeder met haar poot vast zit in een klem. Ze besluiten om de panda te helpen, maar hoe?

Een spannend avontuur over Olaf en Lola die in het wild een gewonde panda tegenkomen. Het leuke aan dit boekje vind ik dat er tussendoor allerlei weetjes over pandaberen in staan wat echt waar is of wat echt gebeurd is. Hierdoor is het boek niet alleen leuk en spannend, maar ook nog eens leerzaam!
Panda in de val – Gonneke Huizing
Zelf lezen, hardcover, Uitgeverij Holland