Elmer en de wedstrijd (recensie)

P1180068Op een dag maken Elmer en Wilbur een wandelingetje als ze worden ingehaald door een groepje rennende olifanten. ‘We kijken wie het snelste is!’ roepen de olifanten, maar ze zijn het er niet over eens wie er gewonnen heeft. Elmer besluit om een echte wedstrijd te organiseren. De olifanten beschilderen zich in alle kleuren van de regenboog. Het wordt een spannende wedstrijd en aan het eind krijgen alle deelnemers een mooie medaille van Elmer.

Recensie
Elmer is een echte kleurtjesolifant, hij is niet grijs maar heeft allerlei kleuren. Als Elmer op een dag een echte wedstrijd organiseert, om te zien welke olifant het snelste is, krijgt elke olifant een eigen kleur.
Het wordt een spannende race waarbij de apen proberen om de olifanten de verkeerde weg op te sturen en blijkt dat Geel het spel niet helemaal eerlijk speelt. Gelukkig blijkt de race toch nog voor iedereen goed af te lopen…

elmerEen mooi en kleurrijk verhaal over olifanten die een wedstrijdje houden. Het verhaal is erg leuk, maar de gekleurde olifanten sieren toch echt wel het boek. Het is erg leuk om al die gekleurde olifanten over het parcours te zien rennen.
Een mooi verhaal, prachtige prenten en een verrassende medaille-uitreiking aan het eind van de wedstrijd… Kinderen willen dit boek waarschijnlijk keer op keer voorgelezen hebben!
Elmer en de wedstrijd – David McKee
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s,
Uitgeverij van Goor