Efteling Bosrijk – deel 2

Op de aankomstdag konden we vanaf 15u in ons huisje terecht. We hadden de hele dag rondgebracht in de Efteling, toen we naar ons huisje gingen. Heerlijk dat we niet meer langs de receptie hoefden om in te checken, want de sleutelkaart hadden we al.

Het huisje
We zaten in een Efteling Boshuys vakantiewoning. Bij binnenkomst werden we aangenaam verrast; wat een ruimte. Op de tafel lagen 2 mooi ingepakte welkomstpakketten (met o.a. afwasmiddel, koffie, thee, suiker) en aan de muur hingen onze slaapmutsen van Klaas Vaak.
De bedden waren opgemaakt en de dekbedden zagen er prachtig uit: het waren dekbedden met Klaas Vaak er op.

Alleen was het mega-warm in het huisje. Oké, we vinden het – vooral in de winter -fijn als we in een warm huisje terecht komen, maar dit was niet uit te houden. We hebben eerst de ramen open moeten zetten, om het was koeler te laten worden.
Iets minder warm hadden we dan ook erg fijn gevonden.

In de badkamer hadden we een ligbad met aparte douche, ook de badkamer was heerlijk ruim. De ligging van het huisje was prachtig, met uitzicht op een weiland, waar paarden stonden én dichtbij het hoofdgebouw.

Vanaf ons huisje liepen we in een paar minuten naar de Efteling. Je kon eventueel met een treintje erheen, maar die stopte nu alleen maar bij het Landhuys en dat scheelde voor ons niets met het lopen.

Zwembad
De verblijfsgasten van Efteling Bosrijk, kunnen gebruik maken van het zwembad. Er is een whirlpool en peuterbadje, maar de meeste kinderen zullen de emmers water boven het zwembad, het allerleukste vinden. Door het bedienen van een aantal hendels (die op het droge staan), worden de emmers gevuld met water en vervolgens leeg gekieperd. Deze hendels zijn wederom in Efteling-stijl ontworpen. Je ziet een meter die tot de 100 kan gaan. Lukt het jou om de meter tot 100 te laten uitslaan?
Onze kinderen vonden deze hendels minstens zo leuk als alle emmers water die in het zwembad leeg gekiept worden. Heerlijk om na een lange dag in de Efteling, te ontspannen in het zwembad!

Hieronder een filmpje waarin o.a. het zwembad is te zien: