De griezeltjes (recensie)

THEMA KINDERBOEKENWEEK 2017

Mees en Moontje moeten naar het kindertehuis van juffrouw Pin. Maar daar hebben ze helemaal geen zin in, want ze hebben het juist zo fijn bij tante Tivoli. Gelukkig neemt het kindertehuis geen zieke kinderen op, dus zorgt tante Tivoli ervoor dat de kinderen de blauw-rode pukkeleritus krijgen…
Maar juffrouw Pin geeft niet op. “Dan blijf ik wel logeren tot ze weer beter zijn,’ zegt ze. Mees en Moontje vinden dat maar niets en bedenken een plan. Ze gaan zich als echte griezeltjes gedragen. Ze zorgen ervoor dat de keurige juffrouw Pin pikzwarte voeten krijgt, een dikke spin in haar eierdopje vindt en ineens een rood-wit-blauw kunstgebit heeft… Zou het de griezeltjes lukken om juffrouw Pin weg te krijgen?

Recensie
Juffrouw Pin wil dat Mees en Moontje naar het kindertehuis gaan, omdat ze voor een jaar bij hun tante zouden gaan wonen, omdat hun ouders voor hun werk een jaar naar het buitenland zijn. Natuurlijk gaan tante Tivoli, Mees en Moontje hier niet mee akkoord en ze besluiten een plan te bedenken….

Een grappig verhaal waarin Mees en Moontje er alles aan doen om juffrouw Pin weg te jagen. Het ene plan is nog gekker en vreemder dan het andere plan. Zal het ze lukken om juffrouw Pin weg te jagen?

Een heerlijk voorleesboek waarin volop te lachen valt. Heerlijk om te lezen hoe Mees en Moontje allerlei vreemde dingen bedenken om juffrouw Pin weg te jagen. Niet alleen het verhaal is grappig, maar ook de illustraties!
De griezeltjes РMarianne Busser & Ron Schr̦der

Bestel dit boek hier bij Bol.com