Colourtronic dieren (recensie)

Volg de kleurcodes en kleur een regenboog aan levendige afbeeldingen. Het palet is fenomenaal: de tropische vogels, bonte hagedissen en kleurrijke zoogdieren spatten van je pagina’s af. ‘Colourtronic dieren’ is meer dan kleuren op nummer – het is een kleuruitdaging met de betoverende en verslavende kracht van een caleidoscoop.

Recensie
In dit boek staan tal van ‘kleur op nummer’ tekeningen. Zo maak je zelf de mooiste kleurrijke tekeningen. De platen in dit boek zijn prachtig en het is erg leuk dat tegenwoordig ‘kleuren op nummer’ niet alleen voor kinderen is, maar ook volwassenen er rustig mee aan de slag kunnen gaan.
Het is voor mij wel altijd even puzzelen hoe ik het met de kleuren doe, omdat niet alle kleuren in hier in huis voorhanden zijn. Natuurlijk kun je – als je met potlood werkt – de kleuren donkerder of lichter krijgen, door steviger of dunner te kleuren. En kun je eventueel kleuren mengen. Maar ik ben dan weer zo dat ik het liefste kant en klare kleuren wil hebben, en dan is het even zoeken, welke kleuren het meeste overeenkomen.

Hoe dan ook; met dit ‘kleuren op nummer’ kleurboek, kun je uren bezig zijn. Heerlijk tijdens de donkere wintermaanden, om in dit boek creatief bezig te zijn!
Colourtronic dieren  –
MUS Creatief