Clown Face (recensie)

ClownFace_3D_RGBRode voet, blauw haar, gele hand! 1, 2, 3…nu! De hoofdclown toont drie kaarten met verschillende afbeeldingen om de andere clowns te verwarren. Nadat de derde kaart is getoond, weten de andere clowns op basis van deze laatste kaart, waar zijn hun hand op moeten leggen. De clown die als eerste zijn/haar handen op de juiste combinatie heeft gelegd, krijgt alle kaarten. Degene die aan het eind de meeste kaarten heeft, heeft gewonnen.

4+
3 – 6 spelers
Speelduur: 10 minuten

P1100414Recensie
Een spel wat makkelijker lijkt dan het is en een spel wat soms wat chaotisch kan verlopen: want alle spelers proberen tegelijk hun handen op de juiste twee kaarten te leggen. Omdat dit zo snel gaat, heb je grote kans dat je je hand op een verkeerde kaart legt, maar ook dat je elkaar in de weg zit met de handen, omdat iedereen tegelijk op de kaarten afduikt.
Wijzelf vinden dit spel met drie spelers leuker dan met 4 of meer spelers, puur omdat je dan minder last van elkaar hebt. Maar desalniettemin kan het spel ook erg leuk zijn met 6 spelers.

P1100416Vanzelfsprekend leg je de kaarten zo op tafel dat elke speler makkelijk bij de kaarten kan. Er worden telkens drie kaarten opgelegd, waarbij de derde kaart telt. Laat je dus niet in verwarring brengen door de eerste twee kaarten, maar kijk enkel naar de derde kaart, zodat je het meeste kans hebt om als eerste je handen op de juiste kaarten te leggen.
Zijn er meerdere spelers die hun handen op de juiste kaarten hebben gelegd, dan zijn de kaarten voor degene die zijn handen als eerste op de juiste kaarten heeft gelegd.

P1100415Een leuk spel waarbij veel gelachen zal worden en waarbij opletten belangrijk is. Wat mij opviel is dat kinderen dit spel beter kunnen dan volwassenen, waarschijnlijk omdat zij puur gericht zijn op de derde kaart en niet echt kijken naar de eerste twee kaarten. Leuk om te zien én leuk om dan echt je best te moeten doen, om te proberen te winnen!
Clown Face – White Goblin Games