Chemie – Een young adult roman over een verboden liefde (recensie)

Nadat ze is gedumpt door haar vriendje Benno, kan de zeventienjarige Emma wel wat afleiding gebruiken. Ze verheugt zich enorm op haar klassenreis naar Griekenland. Vooral omdat meneer Vandevelde, haar jonge en knappe chemieleraar, meegaat als begeleider. Veel meisjes op school hebben een crush op hem en Emma stiekem ook. Tegelijkertijd beseft ze dat een relatie tussen hen onmogelijk is. Totdat ze begint te merken dat meneer Vandevelde misschien meer belangstelling voor haar heeft dan een leraar zou mogen hebben. Is er echt chemie tussen hen?

Een roman over vriendschap en verboden liefde, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Vlot geschreven en voor veel jongeren herkenbaar. Voor young adults.

Recensie
Emma heeft net als vele andere meiden een oogje op de chemieleraar. Hij is niet alleen leuk, maar ook nog eens knap. Geen wonder dus dat Emma het héél leuk vind dat Vandevelde mee gaat als begeleider tijdens een klassenreis.
Echter verloopt de reis niet zoals gepland. Haar vriendin Mia wordt verliefd op – wat later blijkt – een getrouwde man en Emma heeft haar zinnen laten vallen op meester Vandevelde, helemaal nu ze heeft gehoord dat een klasgenote er alles aan wil doen om Vandervelde te verleiden. Vandervelde hapt toe, maar dan komt Emma erachter dat een geheime relatie eigenlijk veel minder leuk is dan ze dacht. Bovendien: hij is en blijft haar leraar, óók als ze niets meer met Vandervelde te maken wil hebben…

Een spannende young-adult roman, over de liefde tussen een leraar en leerling. Behalve spanning en romantiek, laat het verhaal zien dat – in dit geval de leraar – ook zijn macht kan misbruiken, door slechte cijfers te geven, als het niet loopt zoals hij wilt…
Een heerlijke roman, met een duidelijke boodschap…
Chemie – Kaat de Kock
Roman, hardcover, Uitgeverij Clavis

Bestel dit boek hier bij Bol.com