Bol.com Kinderboekenweekfeest met o.a. Jill (verslag)

Bol.com hield alweer voor de vijfde keer het Bol.com Kinderboekenweekfeest. Voor ons de derde keer dat we hierbij aanwezig zijn. Helaas bleek onze dochter op het laatste moment toch wat anders te hebben, waardoor ze niet mee kon. Erg jammer, want ze wilde zó graag met Jill op de foto en haar een handtekening vragen. Die handtekening heb ik gelukkig voor haar kunnen regelen, waar ze nu natuurlijk onwijs trots op is. En dat maakt het gelukkig wel een beetje goed, dat ze er niet bij kon zijn.

Jill
Wij waren een half uur voor aanvang aanwezig en dus was het nog erg rustig. Mijn zoon maakte me er op attent dat Jill iets verderop stond. Goed dat hij het zei, want het was mij nog niet opgevallen…
Ben dus maar gelijk op haar afgestapt om een foto en een handtekening te vragen. Later bleek dat het maar goed was dat ik direct naar Jill was gegaan, want vanaf ongeveer 15u, heeft ze minstens 1,5 uur non-stop handtekeningen uitgedeeld en is met zo’n beetje alle meisjes die aanwezig waren, op de foto geweest. Het viel me op hoe enthousiast ze bleef, naar alle fans toe. Ze nam voor iedereen de tijd om een foto te maken en een handtekening uit te delen. Tevens kreeg iedereen nog een leuk tasje mee en een Jill-ballon. Ik weet zeker dat Jill vandaag veel fans héél blij heeft gemaakt!

Illusionist/tovenaar Leonard
Nietsvermoedend zaten onze zoon en ik even op een bankje te ‘rusten’, zodat onze zoon even rustig zijn ijsje kon opeten. Hij had net zijn ijsje op, toen we bezoek kregen van één of andere goochelaar, wat later Leonard Magician bleek te zijn.
Hij haalde een set kaarten tevoorschijn, waarvan onze zoon één kaart mocht kiezen. Deze kaart werd vervolgens weer tussen de andere kaarten gestopt. De kaarten werden geschud en de bovenste kaart bleek die van onze zoon te zijn. Oké, goed gedaan dacht ik, maar was nog niet helemaal onder de indruk. Toen ging hij verder en mocht onze zoon weer een kaart kiezen én zijn naam op de kaart schrijven. Zowel onze zoon als ikzelf hielden dé kaart héél goed in de gaten, beiden lieten ons nergens door afleiden. Ik heb zelfs niet geknipperd met mijn ogen, want ik wilde gewoon weten hoe hij het deed… Helaas bleek de goochelaar sneller te zijn, dan dat ik kon zien. Want ik weet nog steeds het antwoord niet. En daar baal ik best van….

Hij heeft meerdere keren dé kaart waar onze zoon zijn naam op had geschreven, tevoorschijn getoverd en elke keer weer op een andere manier. Eén keer zat dé kaart zelfs in zijn mond, terwijl wij nog in de veronderstelling waren dat dé kaart nog in de stapel kaarten zat.
Als je zoiets op tv ziet, is het bijzonder goed. Maar als je het in real-life ziet is het echt magisch… Ik heb er vannacht zelfs over gedroomd, omdat ik dé oplossing niet weet…

Petje af, voor deze goochelaar. Het was echt bijzonder om te zien, hoe snel hij is met de kaarten en erg leuk dat hij dit meerdere malen liet zien, maar steeds op een andere manier! Deze kaart mocht onze zoon trouwens houden. De goochelaar heeft zijn naam en de datum erop gezet. Een hele mooie herinnering! Nu wordt natuurlijk aan de hand van deze kaart aan ‘iedereen’ het magische verhaal vertelt…

Griezelig eng schminken
Alle kinderen konden zich laten schminken. Het thema van de Kinderboekenweek 2017 is griezelen, dus werden de kinderen in dat thema geschminkt. Onze zoon wilde zo eng mogelijk geschminkt worden en ik moet zeggen: de schminkster heeft haar best gedaan! Wat een supermooi en eng resultaat!

Met Halloween toch maar – aan de hand van de foto – proberen als ik het een beetje kan namaken.. Ook de andere kinderen werden ‘griezelig’ leuk geschminkt. De één met een spinnenweb op haar/zijn gezicht en de ander weer met iets anders griezeligs.

 

Speurtocht, bloed maken en meer…
Verder was er nog van alles te doen. Je kon meedoen met een speurtocht, door 8 letters te zoeken en daar een woord van maken. Hiermee kon je dan een prijs winnen. Blijkbaar kunnen wij niet goed zoeken, want we hebben maar 2 letters gevonden. Benieuwd waar die andere letters dan hingen (of lagen)…

Ook konden kinderen zelf bloed maken. Ze kregen keurig een schort voor en konden aan de slag met o.a. tomatenpuree. Het eindresultaat was verbluffend echt!

Nijntje, Bobbi, Dikkie Dik en Geronimo Stilton waren ook aanwezig, waarmee kinderen op de foto konden. Blijft leuk om te zien hoe echt deze figuren zijn voor kleine kinderen 🙂

Op het hoofdpodium was er van alles te zien. Zelf hebben we hier niet lang gekeken, omdat we druk waren met het zoeken naar de letters van de speurtocht, die we niet konden vinden en allerlei andere leuke activiteiten deden.

Ook waren er diverse auteurs aanwezig om te signeren. Kon je een toverstaf van Harry Potter maken, blik gooien en zelfs een schilderij op een bordje maken!
Kortom: het was wederom een geweldig leuke middag, die voorbij vloog. We hopen er volgend jaar weer bij te kunnen zijn!