Bioscoopfilm: Rikkie de Ooievaar (recensie)

Rikkie is eigenlijk een mus, maar hij is van jongs af aan opgevoed door ooievaars. Zodoende denkt hij dat hij er zelf ook een is. Op een dag hoort hij de waarheid en kort daarna begint zijn familie zonder hem aan de trektocht naar Afrika. Maar Rikkie is eigenwijs: hij reist de anderen achterna, om te bewijzen dat hij toch echt een ooievaar is. Onderweg sluit hij vriendschap met Olga, een nogal groot dwerguiltje, en Kiki, een vrolijke parkiet met hoogtevrees. Samen reizen de drie verder naar het zuiden. Onderweg krijgen ze te maken met boze vleermuizen, elektronische postduiven, maffiakraaien en een dodelijke honingdas. De vraag is wanneer Rikkie eindelijk zal inzien dat hij geen piepklein ooievaartje is maar een machtige mus…

Recensie
De schattige (baby)mus Rikkie, ligt alleen in zijn nest. Hij wordt meegenomen door moeder-ooievaar, zodat ze voor hem kan zorgen. Rikkie heeft de grootste lol met zijn ooievaars-broer, maar zelf heeft hij niet door dat hij een ooievaar is.
Als het najaar arriveert wil hij mee naar Afrika vliegen, ook al zegt zijn ooievaars familie dat hij een mus is en niet zo ver kan vliegen. Met pijn in hun hart gaan de ooievaars weg, terwijl Rikkie nog slaapt. Maar Rikkie laat zich niet zomaar afwimpelen; hij gaat achter ze aan, naar Afrika!
Er volgt een zware, moeilijke, avontuurlijke reis, maar gelukkig is het ook een reis waar veel moois uit voort komt….

Een leuke, spannende en ontroerende film, waarin kleine mus Rikkie laat zien, dat hij – ondanks dat hij geen ooievaar is – wel zeker heel wat in zijn mars heeft en zeker heel ver kan komen.
Als kijker wil je maar één ding: dat het Rikkie lukt om zijn Ooievaars-familie te vinden én dat hij weer met liefdevolle armen wordt onthaald door zijn familie…
Rikkie de Ooievaar is een heerlijke film voor de hele familie!
Rikkie de Ooievaar – Just4Kids
Releasedatum: 22 maart 2018