Betoverende werelden – Disney on Ice 2017 (verslag)

Gisterenavond mochten wij genieten van de nieuwe Disney on Ice ! Deze keer was het in de Ahoy in Rotterdam. Ruim van te voren staat de Ahoy op de verkeersborden aangegeven. Zodoende was het makkelijk te vinden. Dat geldt ook voor de parkeerplaatsen. Het is erg handig dat je voor 13 euro (vaste prijs) vooraf al een parkeerticket kan kopen. Dat bespaart een wachtrij aan het eind van de avond.

Bij binnenkomst was er tassencontrole. Erg goed dat ze daar voor kiezen. Het ging erg snel, dus we hebben hier geen hinder van gehad. In de Ahoy is een zelfbedieningsrestaurant te vinden. Wij hadden al gegeten en hebben hier verder dus geen ervaring mee. Er waren veel tafeltjes, hoewel de meeste al bezet waren. Toiletten zijn er ook voldoende. De meeste mensen zijn direct bij de eerste wc-bordjes al in de rij gaan staan, maar verderop waren er nog meer en daar stond bijna niemand.

In de hal, waar Disney on Ice plaats vindt, zijn diverse eetgelegenheden. Churros, friet, etc. Ook drinken is volop verkrijgbaar. 3 flesjes drinken kost ongeveer 10 euro. Ook hier geldt dat we geen wachtrijen hebben meegemaakt. In dezelfde hal vind je ook genoeg merchandise standjes. Gelukkig weten onze kinderen dat we daar niet aan gaan beginnen, dat bespaart een hoop ongezellige momenten 😉 Deze producten zijn best duur. 16 euro voor een gloeistaaf van een sneeuwvlok bijvoorbeeld.

We konden makkelijk onze plaatsen vinden; het staat duidelijk aangegeven. We zaten op rij 19 (tribune D). Het lijkt alsof je een heel stuk omhoog moet lopen, maar vanaf deze plaatsen heb je een prima uitzicht op de ijsbaan. We hadden geluk dat er geen mensen voor ons kwamen zitten. Het is overigens niet koud in deze hal, wat je misschien wel zou verwachten. Iets na 19 uur begon de show.

De show
Mickey, Mini, Donald en Goofy
kwamen ons begroetten. Deze vrienden komen de hele avond terug om de verhalen aan te kondigen. Als eerste betoverende avontuur kwamen de groene speelgoedsoldaatjes van Toy Story het ijs op. Ze zagen er super uit… net de echte speelgoedpoppetjes. Daarna kwamen Woody, Buzz Lightyear, Mr. en Mrs. Aardappelhoofd, Barbie en Ken, het spaarvarken, Slingerhond etc. Het verhaal is uit de 3e film van Toy Story. Andy gaat studeren, waardoor zijn speelgoed niet met hem mee kan. Daarom gaan ze in een doos naar een kinderdagverblijf. De speelgoedfiguren moeten erg wennen omdat sommige kinderen erg ruw met het speelgoed om gaat. Daardoor verliest Mrs. Aardappelhoofd haar ogen, oren, enz. Ze proberen te ontsnappen aan Lotso, de paarse boze beer en dat lukt uiteraard ! De verhaallijn over Ken en Barbie duurde, wat ons betreft, wel erg lang.

De Kleine Zeemeermin
Toen zijn we de onderwaterwereld in gegaan.. De kleine zeemeermin beleefde weer een prachtig avontuur. Sebastiaan en zijn vriendje Botje waren favouriet bij dit avontuur. Ariel wil graag benen krijgen, zodat ze bij Erik kan zijn; waar ze verliefd op is. De zeeheks Ursula wil haar die geven als zij haar stem geeft. Natuurlijk loopt ook dit verhaal goed af. De kostuums van de zeedieren zijn erg mooi gemaakt. De liedjes die gezongen worden, zijn voor de kinderen erg herkenbaar en leuk.

Na dit avontuur is er 20 minuten pauze. Wij bleven zitten, dus weten niet of het druk was bij het eten en drinken of bij de toiletten.
Mickey & Mini en Cars
Mickey en Mini komen het ijs op gereden met een auto. Helaas hebben ze auto-pech. Maar natuurlijk hebben we Disney-vrienden die hen wil helpen. Daar komen Takel en z’n vrienden al ! Takel weet al gauw de auto te maken. Takel, Bliksem McQeen en de andere auto’s uit Radiotor Springs laten ‘coole’ stunts zien ! Het is erg leuk om te auto’s over het ijs te zien rijden en soms te zien slippen.

Frozen

Uiteraard mag Frozen ook dit jaar niet ontbreken ! Het kasteel ziet er weer prachtig uit en de liedjes worden goed meegezongen door het publiek. De sfeer zit er helemaal in ! Er dwarrelt sneeuw uit de lucht. Er wordt flink gelachen als er met het hoofd van Olaf, de sneeuwpop, overgegooid wordt. Elsa heeft de wereld bevroren. Ze is weggegaan. Haar zus Anna gaat haar zoeken. Hans en Kristoff spelen ook mee in dit avontuur. Het lied “Zomer” van sneeuwpop Olaf is herkenbaar bij het publiek. En het stukje dat Olaf bij de haard gaat zitten, is erg komisch. Frozen is afgelopen jaren ook bij Disney on Ice geweest, maar het wordt toch anders verteld. De aankleding met het grote “ijskleed” is prachtig !
De show duurt ongeveer 2 uur (met 20 minuten pauze). Het is een magische show met spectaculaire elementen: sneeuw, vuurwerk en knaleffecten. Een heerlijke winterse sfeer met de Disney-vrienden. Zowel voor kinderen als volwassenen is het genieten.
We kijken nu al uit naar de show van volgend jaar !
Verslag: Sonja  Hubregtse

Disney On Ice – Betoverende Werelden is nog te zien tot eind december. Klik hier voor meer info en tickets

UTRECHT
Jaarbeurs
23 – 26 december 2017

AMSTERDAM
RAI AMSTERDAM
28 – 30 december 2017