Bambi (recensie)

‘Je bent nu geen kleintje meer, Bambi!’ zei zijn moeder. ‘Je moet leren om op eigen benen te staan.’  Maar als Bambi op een dag alleen in het bos speelt en er ineens een machtig groot hert voor hem opduikt, schrikt hij toch. Het is de Prins van het Bos…

Recensie
Bambi…wie kent dit sprookje niet?! In deze versie zie je hoe Bambi opgroeit en hoe hij ervan droomt om ooit ook zo’n groot gewei te dragen. Als zijn moeder niet terug komt, staat de Prins van het Bos voor hem en spreekt Bambi toe. Bambi is nu groot genoeg om zichzelf te redden. Toch is Bambi’s moeder in de buurt. Op een dag schiet een jager de moeder van Bambi dood… Bambi zal nu echt zonder zijn moeder verder moeten. Uiteindelijk komt Bambi erachter wie de Prins van het Bos is én zal Bambi zelf ooit ook dé Prins van het Bos worden….

Een ontroerend verhaal over Bambi, die zijn moeder verliest. Dit keer niet door een bosbrand, maar door een jager. Hoewel het verhaal zielig is, heeft het verhaal gelukkig wel een goed einde. Een verhaal wat niet elk kind leuk zal vinden, omdat het zo zielig is (vroeger vond ik zelf Bambi ook helemaal niet leuk), maar wie door het verdrietige gedeelte heen kijkt, ziet hoe groot en sterk Bambi uiteindelijk wordt..
Bambi – Uitgeverij Holland