Annabelleke, Het allerstoutste kindje ter wereld (recensie)

Annabelleke is het allerstoutste kindje van de hele wereld. Echt waar. Annabelle wil geen goudvis, maar een piranha. Ze houdt een Soppig Schorremorrie Schuimfeest. Ze bijt de dokter. Ze maakt taart van Diederik. Annabelleke is … verschrikkelijk. Ik waarschuw je: wees alsjeblieft voorzichtig. Want met Annabelleke weet je het nooit.

Recensie
Een geweldig leuk en grappig voorleesboek over een héél stout, maar lief meisje! Annabelleke houdt van dingen uitproberen en van ‘leuke’ aparte dingen. Zo laat ze de kamer vol met water stromen, zodat ze er lekker in kan plonsen, houdt ze een moddergevecht op school en nog veel en veel meer…

Hoewel Annabelleke niet het braafste kind is, is ze zeker wel lief…en grappig ook. Kinderen zullen genieten van de verhalen in dit boek. Juist omdat Annabelleke anders is dan de meeste kinderen en steeds weer nieuwe ideeën heeft.
De illustraties laten Annabelleke zien, zoals ze is: vreemd, ondeugend, maar ook zeker lief en vrolijk (als ze haar zin tenminste krijgt). Heerlijk om voor te lezen en heerlijk om bij weg te dromen, in een wereld waar (bijna) alles kan!
Annabelleke, Het allerstoutste kindje ter wereld – Miriam Borgermans
Voorleesboek, hardcover, Uitgeverij Clavis